iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ангел Найденов се точи за шефския пост в БСП

Четирима соцактивисти вече се борят за председателското място в БСП. Това съобщиха вчера за „Монитор" от „Позитано" 20. Мераклиите за поста даже са започнали вътрешна предизборна кампания и опипват почвата за нагласите към евентуални техни кандидатури наесен, когато е конгресът на червените.
 
За креслото на Станишев се точат общинският съветник Георги Кадиев, евродепутатът Илияна Йотова, зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България Ангел Найденов и вечният претендент за поста Янаки Стоилов. Социалистите автоматично изключват Стоилов, защото кандидатурата му според тях не била сериозна.
 
Битката щяла да се разиграва между Кадиев, Йотова и Найденов, съобщават от „Позитано". Докато първите двама отявлено критикуват соцшефа и бивш премиер Станишев, Ангел Найденов е от кротките в партията. Той е компромисен вариант за Столетницата, обясниха още запознати. Според тях зад него стои държавният глава Георги Първанов, който все още не е взел категорично решение дали след изтичането на президентския му мандат да не се върне в БСП.
 
За най-сериозен опонент на Станишев на конгреса е сочен Георги Кадиев. „Сергей отдавна няма авторитет, защото виждаме как едва се крепи на председателския пост", разказаха опозиционерите в партията. Според тях Илияна Йотова няма големи шансове за много гласове и единственото, до което ще доведе желанието є да оглави БСП, е да вземе от гласовете на общинския съветник. Не се знае обаче колко ще събере президентът чрез „своята" кандидатура Ангел Найденов.
 
На „Позитано" допускат всякакви варианти за развитие на ситуацията само с изключение на този Станишев да остане председател. Ние сме единствената партия, която има по-висок процент в социологическите проучвания от лидера си, възмущаваха се вчера червените. Според проучванията на специалистите Сергей получава 10% обществено одобрение, а Столетницата като цяло 14 на сто. „Нормалното е лидерът да бъде силната фигура, която дърпа даден политически субект нагоре, а не формацията да има по-висок процент одобрение от началника си", коментираха социалисти.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.