iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Младежки футболен турнир се провежда в Перник

Започна Световното първенство по футбол. Паралено с него свой турнир провеждат и малките футболисти от Перник. Първата среща бе между победителя от общинските ученически игри Природо - математическата гимназия и отбора на „Кракра 1919".
 
Вчера бе дадено началото на общинския турнир по футбол за младежи. В него ще вземат участие отбори не само от официалното първенство на Футболния съюз, но и представители на пернишки училища. Стартът бе даден от кмета Росица Янакиева. Тя поздрави спортистите и им пожела късмет. Градоначалникът подчерта, че спортната проява се провежда като компенсация за това, че страната ни не участва в Световното първенство. Идеята е да се ангажира вниманието и енергията на младите хора в свободното им време.
 
На мултифункционалната площадка в квартал Мошино първи един срещу друг застанаха победителят от общинския ученически турнир - Прородо - математическата гимназия "Христо Смирненски" и тимът на „Кракра 1919".
 
На 14 юни в заседателната зала на община Перник ще се проведе техническата конференция за уточняване на детайлите в организацията и определянето на останалите двойки в първенството.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.