iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Клавирен рецитал на Зорница Радионова

На 15 юни /вторник/ от 18.30 ч. в Галерия „Любен Гайдаров" ще се състои клавирен рецитал на Зорница Радионова. Това ще бъде предпоследното голямо музикално събитие за настоящия творчески сезон в Двореца на културата, тъй като любителите на класическото музикално изкуство вече са в очакване на едноактната комична опера от Перголези „Слугинята господарка", която ще бъде поставена в Малкия салон на 23-ти и 24-ти юни тази година.
 
Зорница Радионова ще свири за втори път през този месец в нашия град. През миналата седмица тя гостува в дуо със своя съпруг проф. Радионов на представянето на най-новата стихосбирка от Славчо Чанев „Пирамиди от мълчание". Почитателите на известната българска музикантка ще имат възможност да чуят в нейно изпълнение произведения от Бетховен, Шопен, Чайковски и Панчо Владигеров.
 
Пианистката Зорница Дамянова-Радионова е завършила Държавната музикална академия "Панчо Владигеров" в класа на проф. Лили Атанасова. Лауреат е на конкурса "Панчо Владигеров", 1995 г. и е носител на награда за най-добро изпълнение на прочутия Трети концерт от Владигеров. Репертоарът й включва виртуозни произведения от Шопен, Брамс, Чайковски, Равел и др. Г-жа Радионова има солови записи в Националното радио и телевизия, както и компактдискове със съвременна българска и немска музика. Тя е активен концертант и педагог.
 
През последните години Зорница Радионова има богата концертна и записна програма съвместно със съпруга си Йосиф Радионов. Осъществени са три компактдиска с разнообразен репертоар, изнесени са множество рецитали в България, Испания, Ирландия, Англия, САЩ, Турция, Германия.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.