iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Голямо, голямо благодаря на Борисов за университета в Перник

Понеже го има Нелсън Мандела, световното първенство по футбол е в ЮАР, а защото го има Бойко Борисов - в Перник ще има университет. Сравнението е на зам. областния управител на Перник Георги Шарлачки, който влезе в ролята на домакин при посрещането в Перник днес на премиера Бойко Борисов, защото самият губернатор е в отпуск и е извън страната.
 
Голямо, голямо благодаря пък казаха на премиера от ръководството на университета. На заседание по-рано сутринта Управителният съвет е избрал за президент представителя на бизнеса сред съучредителите Тошко Кръстев и за ректор - ръководителя на академичния проект проф. Христо Христов. Те връчиха на премиера първия почетен златен плакет на Европейската политехника и обявиха, че ще предложат на Академичния съвет да го обяви за първия почетен доктор хонорис кауза на университета. Борисов беше поканен да пререже лентата на 1 октомври за новата академична учебна година. Кметът на Перник Росица Янакиева увери, че всичко с базата е наред.
 
Три ангажимента е изпълнил Борисов пред перничани: Университетът вече е факт, по график върви ремонтът  на театъра и шосето от Перник до София през Суходол ще стане част от републиканската пътна мрежа, за да може държавата да се грижи за него.
 
Финансовият министър Дянков поръчал на премиера да провери за какво са похарчени преведените вече 250 хил. лв. за театъра и той разгледа на слайдове как се променя театралната зала. В края на юни ще има още 350 хил. лв, обяви Борисов.
 
Ще имате и университет, и театър, колкото и на някого да не му се вярва, заяви премиерът.
 
В Перник Бойко Борисов  се обяви и за връщането на чл. 369а в НПК. Така, той подкрепи подписката на перничани срещу скандалната поправка, с която се разрешава съкратно съдебно следствие и в случаите на предумишлени убийства. Промяната, която връзва ръцете на магитратите и не им позволява да налагат най- тежкото наказание- доживотен затвор без право на замяна в условията на съкратена процедура, влезе в сила от края на май и от нея вече се възползва серийният убиец Станислав Ангелов- Сиси.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.