iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Учат ромки на предпазване от нежелана бременност

Здравословния начин на живот и проблемите при интегрирането бяха дискутирани на среща в Перник, организирана по повод Международния ден на ромската жена, който вече 10 години се отбелязва на 10 юни.
 
Председателят на женската организация „Добра Майка" Любка Йосифова и областният председател на партия „Рома" Борис Стойчев организираха среща, на която бяха изнесени беседи на тема „Предпазване от нежелана бременност" и „Приобщаване на ромската жена към обществото. Лектори бяха гинекологът д-р Фуцкова и юристът Методи Стоилов.
Последните статистически данни показват, че едва 7% от ромите са с висше образование, а над 90 % от децата от ромски произход не завършват основната степен на обучение. Над 2000 са ромските студенти, които се обучават в момента във висшите училища, като 53% от тях са жени.
 
Организаторите останаха доволни от големия интерес, който предизвика срещата, защото проблемите на ромските жени провокираха и мъже, които не само присъстваха, но и задаваха въпроси./ Телевизия „Кракра"
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.