iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перник вече има Европейски университет

Депутатите приеха предложението за създаване на частно висше училище с наименование Европейски политехнически университет със седалище Перник, съобщи народният представител Ирена Соколова веднага след гласуването тази сутрин Проектопредложението беше внесено за разглеждане в Народното събрание от Министерски съвет. След известно забавяне в парламентарната комисия по образование и получен положителен вот, проектът влезе в днешния дневния ред на парламента.
 
Проектът за вишето учебно заведение има положителна акредитационна оценка от Националната агенция за оценяване и акредитация.
 
Учредителите деклариралт преподавателски състав от 97 хабилитирани и 50 нехабилитирани лица, които ще осъществяват обучението на студентите.
 
Предложението беше прието с гласа 83 „за", 4 „против" и 9 „въздържал се". Тримата пернишки народни представители от ГЕРБ Ирена Соколова, Петър Петров и Владислав Димитров и независимият депутат Димитър Колев са гласували „за". Народният представител от Коалиция за България Ангел Найденов не е бил в залата по време на гласуването.
 
"Когато депутатите от ГЕРБ поехме ангажимента този университет да стане реалност, съзнавахме, че това няма да е лесно. Трябваше да положим много усилия, за да убедим ръководството на партият и нашите колеги депутати от ГЕРБ в нуждата, важността, качествата и смисъла на този университет. Постигнахме го с цената на доста време, убеждение и усилия, за да изпълним дълга и обещанието към Перник и перничани и да му дадем шанс за обновление", Коментира Ирена Соколова.
 
Очаква се в Перник новината да бъде съобщена лично от министър председателя Бойко Борисов, който пое ангажимента в края на януари пак по време на посещение в Перник.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.