iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Градската галерия в Перник остана без директор

Градската галерия „Любен Гайдаров" в Перник остана без директор, случайно научи ipernik. В края на миналата седмица досегашният директор Красимир Андреев е бил освободен от длъжност чрез административна хватка.
 
Общинската ръководство изготвило нова длъжностна характеристика за ръководителя на галерията. Условията за замането на длъжността били така формулирани, че Андреев да не отговаря на тях.
 
Човекът, който ще ръководи градската галерия трябвало да е завършил само три от специалностите в Художествената академия, но не и „Плакат", каквато е специалността на Андреев. Освен това било задължително шефът на галерията задължително да има педагогически стаж, а Краси Андреев е правил графичния дизайн на безброй градски празници. Създал е толям брой лога, покани, афиши и плакати, но не е бил учител.
 
Негови познати коментираха, че му били обещани всички обещетения при такъв случай, защото договорът му за управление на галерията не е изтекъл. Самият той не беше открит за коментар, макар че идва в галерията и беше на откриването на изложбата на Димитър Делийски преди два дни, съобщиха хора, които са го видели, но не са разбрали че е махнат от галерията. Сред художниците се говори, че освобождаването му е по политически причини.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.