iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Представят монография за Кирил Сергинов в столична галерия

Монография, посветена на пернишкия алтернативен музикант и художник Кирил Сергинов от проф. Свилен Стефанов ще бъде представена днес от 18 часа в столичната галерия „Аросита". За пернишките му приятели и почитатели е осигурен транспорт в 16 часа пред Минна дирекция.
 
Присъствието на Кирил Сергинов в алтернативната българска култура изследва един от най-уважаваните изследователи на съвременното изкуство в България - зам. ректорът на Националната художествена академия проф. Свилен Стефанов. Той е посветил на Сергинов обстоен каталог с анализ на творчеството му и богат илюстративен материал. До този момент Кирил Сергинов по една или друга причина, не е влизал в систематичните проучвания за развитието на алтернативните форми у нас - пропуск, който може да бъде своевременно отстранен, доверява критикът.
 
Оригинално оформеният сборник съдържа и разказите на твореца за ранните му срещи с алтернативни образци на изкуството, за пърформансите и инсталациите, създадени от него между 1960 и 1980г., за връзката между визуалното изкуство и рока и творчеството му от последните години.
 
И досега Кирил Сергинов като инсталатор, пърфомър и рок музикант не пропуска случай да се изяви на софийските ъндърграунд сцени.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.