iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ансамбъл Граово приключи сезона

С гранадиозен концерт завърши сезона си Ансамбълът за народни песни и танци „Граово", съобщи ТВ "Кракра". Залата на Общинския детски комплекс се оказа твърде тясна, за да побере всички желаещи да се насладят на сърцатите изпълнения на танцьорите, музикантите и певците и на цялата емоция, която предизвикаха те.
 
Публиката се наслади на ритми, багри, колоритни костюми и неповторима музика от различни етнографски области на страната. В концерта взеха участие всички школи на ансамбъл Граово. Най-нетърпеливи и емоционални бяха най-малките - двете подготвителни групи, за които това бе първият концерт на сцена пред публика.
 
Зрялост, майсторство и емоционалност показаха трите концертни формации на ансамбъла. Те имат вече зад гърба си множество участия не само в България, но и в чужбина.Публиката избухна от емоция и аплодисменти при изпълненията на представителния ансамбъл.
 
Общо 250 души се качиха на сцената. В концерта взеха участие и хорът с диригент Нели Милчова, детската вокална група с ръководител Ива Сачанска, оркестърът с диригент Димитър Митов.
 
Тази вечер съм особено горда от това, което показаха нашите танцьори. Изпитах обаче и срам заради това, че общината и кметството са безсилни да осигурят на тези хора, които представях града ни и страната ни по цял свят по най-добрия начин, необходимите условия за работа, каза кметът на кметство Изток Снежанка Викторова. Тя обяви дарителска акция за събиране на средства за построяване на зала в кметството и дари първите 500 лева свои лични средства. Ще бъде открита сметка, на която всеки ще може да даде своя принос.
 
Публиката посрещна с бурни аплодисменти хореографа на ансамбъла Александър Нецов. Поздрави го кметът Росица Янакиева.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.