iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


БАН или БСП праща Игнатов при мумиите?

БАН или БСП праща Игнатов при мумиите! Този въпрос увисва след вчерашните протести на академичната общност уж в защита на Академията, но явно политически манипулирана. Изводът се налага заради присъствието на ярки фигури от БСП сред протестиращите учени.
 
На публикуваните снимки в медиите и социалната мрежа Фейсбук сред „академиците" се различават народният представител от БСП Ивелин Николов, който е главен редактор на вестник „Дума"и перничанката Галя Асенова, която пък на работа в партийната централа на „Позитано" 20, както и други видни социалисти на заплата в БСП.
 
На плакатите, носени от протестиращите учени, пишеше: „Игнатов при мумиите", „Игнатов месия на неуките", „Разрухата на БАН е национално предателство", „1869 - 2010 от Дякон Игнатий до Дянков - Игнатов", „Без наука сме за боклука". Учените носеха и символичен ковчег и кръст, а шествието се предвожда от портретите на първите академици - Марин Дринов, акад. Ив. Евст. Гешов, възрожденците Христо Ботев, Васил Левски, Васил Друмев.
 
Стилистиката подсказва лозунгите да мислени и финансирани от предизборния щаб на опозицията, а не в институтите на БАН.
 
А ако се прегледат по-старателно снимките може да се окаже, че на протестът присъстват учен, социалист, учен, млад социалист, учен-социалист.
 
Интересно е все пак дали целта беше председателят на БАН акад. Никола Съботинов да се прегърне с премиера Борисов.
 
 
Снимки: Николай Белалов (Фейсбук)
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.