iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Свлачище повлича главен водопровод

Свлачище по пътя за трънската .Банкя от няколко дни може да повлече главния водопровод на Трън. От няколко дни вследствие на падналите обилни валежи земната маса се е активирала и застрашава да остави селото без път. За бедствието са уведомени своевременно Гражданска защита и Областна управа Перник.
Община Трън работи денонощно по отстраняването на проблема, но към този момент пътят отново е непроходим. Вчера следобяд върху него се изсипа огромно количество земна маса и дървета.
Има реална опасност пътят да бъде отнесен в пропастта и огромна опасност захранващия целия град водопровод, който минава над свлачищната зона, също да бъде повлечен, като по този начин жителите на гр.Трън ще останат без вода и без алтернатива за доставяне на такава, тъй като това е единственият водоизточник за населеното място, обясни кметът на Трън Станислав Николов.
Зам. областният управител Георги Шарлачки, заедно с представители на Гражданска защита и кмета на община Трън вече посетиха мястото. Оглед са направили и специалисти от „Геозащита" - Перник . Проблемът е от годии, но досега не е търсено трайно решение.
 
Община Трън ще кандидатства пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет за отпускане на средства за укрепване на свлачището.За момента се коментира възможността за възстановяване на пътя Петачинци - Банкя, като алтернатива при евентуално прекъсване на връзката за село Банкя.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.