iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничанин в затвора за кражба на гориво от шефа

Перничанин в затвора за кражба на гориво от шефа

Три години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване е наказанието, което пернишкият Окръжен съд наложи на 28-годишния перничанин Николай Иванов. То е заради противозаконно присвояване на чужди вещи на стойност 22 418 лв. Иванов се лишава от право да заема държавна и обществена длъжност, свързана с финансова отчетност за срок от три години, както и да упражнява професия или дейност свързана с финансова отчетност.
 
Престъплението, за което е осъден Иванов е извършено в периода 2 декември 2004 г. до 4 януари 2005 г. в градовете Перник, Радомир, София, Пловдив и Пазарджик.
 
Перничанинът зареждал за себе си гориво от бензиностанции „Лукойл", със служебна карта, собственост на фирма „Давидов" ООД с управител Стефан Давидов. Подсъдимият е работел като шофьор във въпросната фирма, произвеждаща сандвичи в цех в столичния квартал „Горубляне". От 2006 г. фирмата е в ликвидация.
 
Докато е бил на работа във фирмата, Николай Иванов е доставил хладилни витрини на търговци в Перник, където са продавани сандвичите. По-късно в началото на 2005 г. той съобщил на търговците, че напуска работа и трябва да върне витрините на собственика. Само една от витрините е прибрал от търговец, като в действителност с брат си Веско Иванов, роден през 1988 г. я присвоил. Стойността й е 319 лв.
 
Срещу Веско прокуратурата също повдигна обвинение, според което той твърдял пред търговците, че Николай напуска работа и витрината трябва да бъде върната. Съдът обаче го призна за невиновен.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.