iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишки спасители отводняваха Банско

Екипи на Областното управление „Гражданска защита“ Перник помагат на своите колеги в Банско.
 
Отводнени са 18 къщи и 15 хотела в Банско. Река Глазне излезе от коритото си в неделя. Водите й, заедно с камъни, клони, кал и тиня навлязоха в югозападната част на града. Те преминаха през хотелски комплекси и частни домове.
 
Обстановката в Якоруда се нормализира след поройните дъждове, от които река Черна места излезе от коритото си и разруши мостове. Движението в района е възстановено, но само в едното платно, а в другото продължава насипването на материал.
 
Екипи на «Гражданска защита" от Перник, Кюстендил и Банско са продължили да отводняват наводнените хотели в Банско. В града няма наводнени къщи или дворове, а в хотелите не е имало посетители.
 
Проблемът е, че в някои хотели ни карат да чакаме, защото ги няма собствениците, а там са само пазачите, каза директорът на "Гражданска защита" Петър Самарджиев.
 
От «Гражданска защита" предупредиха, че през деня времето ще е много променливо заради силния вятър. Очаква се силен вятър в цялата страна и особено във високите части на планините.Препоръчва се на гражданите да се съобразят и, ако не е необходимо да предприемат пътувания в планинските райони, да ги отменят.
Към момента няма населени места без ток.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.