iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Съдът даде ход на делото за двойното убийство пред дискотека Соло"

Софийският градски съд даде ход на делото за двойното убийство пред дискотека „Соло", извършено на 18 април миналата година. Срещу подсъдимия Илиян Тодоров бяха приети граждански искове на обща стойност 850 000 лв.
 
Миналата година пред дискотека „Соло" в столицата смъртоносно бяха намушкани 21-годишният Кирил Важаров - вратар на националния отбор по хокей на лед и 24-годишният Васил Александров, а трето момче - Кирил Димитров, бе тежко ранено. 23-годишният подсъдим Илиян Тодоров от Перник е скрил ножа от охраната на заведението в дамска чанта на своя приятелка. Защо се е стигнало до фаталното спречкване все още не е изяснено.
 
Родителите на убитите момчета бяха конституирани като граждански ищци с искове за 850 000 лева. Към тях се присъедини и пострадалият Кирил Димитров.
 
Миналия месец процесът не тръгна след като подсъдимият се отказа от четирима свои адвокати и поиска да бъде защитаван от депутата Явор Нотев, който не се яви поради ангажименти в парламента.
 
Преди началото на заседанието пред Съдебната палата се бяха събрали близки на убитите, които настояваха за честен процес. Там бяха и приятели на подсъдимия Илиян Тодоров, които бяха разпънали плакати с надпис „Справедливост".
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.