iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Заседава градския парламент на Перник – дневен ред

Днес, 13 май 2010г., от 9.30 часа в зла „Панорама" ще се състои редовно заседание на Общински съвет- Перник, съобщи неговият председател Добри Митрев.
Предварително обявеният дневен ред включва:
1. Питания към кмета на Община Перник
На предишната сесия към кмета бяха поставени питания за размера на приходите в общинския бюджет през първото тримесечие и за броя на регистрираните домашни кучета и на наложените санкции на нарушители на общинската наредба за кучетата.
 
2. Приемане на план за енергийната ефективност на Община Перник и стратегия за изпълнението му.
3. Предложение за промени в наредбата за публично-частните партньорства.
 
4. Приемане на Наредба за реда и условията за предоставяне на преместваеми обекти и съоръжения, рекламни, информационни и монументално-декоративни елементи върху недвежеме имоти на територията на Община Перник.
 
5. Утвърждаване на правила, условия и цени на земи, мери и пасища от общинския поземлен фонд, собственост на общината за отдаване под наем на земеделски стопани и животновъди за срок до пет години при условията и по реда на ЗМСМА,ЗОС и ЗСПЗЗ.
 
6. Учредяване на възмездно право на строеж върху земя - частна общинска собственост, чрез публичен търг с тайно наддаване и съобразно влязъл в сила подробен устройствен план.
В списъка към докладната записка на кмета са включени: - петно в кв. „Изток" за изграждане на търговски обект на 1 етаж с площ на застрояване 96 кв. м с начална цена 10 560 лв.- петно в кв. „Изток" за изграждане на търговски обект на 2 етажа с площ на застрояване 96 кв. м. с начална цена 21 120 лв. за предвидено застрояване РЗП - 192 кв.м-петно в кв. „Изток" за изграждане на жилищна сграда на 5 етажа с площ на застрояване 420 кв. м с начална цена 273 000 лв. за предвидено застрояване - РЗП - 2 100 кв. м. -петно в кв. „Изток" за изграждане на търговски обект с гаражи на 2 етажа с площ на застрояване 1 533 кв. м и начална цена 199 290 лв. за предвидено застрояване РЗП-3 066 кв.м - петно в кв. „Изток" за изграждане на обект на 2 етажа с площ на застрояване 130 кв. м с начална цена 18 200 лв. за предвидено застрояване РЗП - 3 066 кв. м- петно в централната градска част за изграждане на обект от 27 кв. м. с начална тръжна цена 3 510 лв за предвидено застрояване от 27 кв.м- петно в с. Мещица за изграждане на обект на 1 етаж с площ на застрояване 100 кв. м при начална тръжна цена 3 200 лв. при предвидено застрояване РЗП - 100 кв. м
 
7. Промяна правния статут на общинска недвижима собственост и покупко -продажба на недвижим имот - общинска собственост - част от улица в кв. „Варош"
 
8. Предоставяне на поземлен имот по чл. 19 ал. 1 от Закона за собствеността и ползване на земеделските земи за изграждане на гробищен парк в село Богданов дол
 
9. Промяна правния статут на общинска недвижима собственост и учредяван е на допълнително възмездно право на строеж.
 
10 . Замяна на учредено право на строеж на три обекта от по 20 кв. м. под колонадата на Младежкия дом с други в Централната градска част на ул. „Батенберг"
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.