iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Представят три социални услуги в община Перник

Община Перник продължава представянето на съществуващите социални услуги в общността, съобщи директорът на дирекция „Хуманитарни дейности" Нелета Вълова.
 
На 18 май (вторник) от 14 часа в Конферентната зала на Двореца на култерата ще бъдат представени Дневен център за деца с увреждания „Добро сърце", Център за социална рехабилитация и интеграция ( ЦСРИ) и Дневен център за възрастни с увреждания
 
В Дневен център за деца с увреждания "Добро сърце" се предоставят възможности за оказване на помощ, както на децата с увреждания, така и на техните семейства.
 
ЦСРИ предоставя услуги на деца с обучителни трудности, с интелектуална недостатъчност, с генерализирано разстройство на развитието, с логопедични проблеми, със сензорни увреждания - нарушено зрение и слух и с физически увреждания. На срещата ще бъде представена допълнителна информация на професионално ангажираните с възпитанието на децата и на нуждаещите се родители/настойници, за да могат да се възползват от социалните услуги на специалистите в ЦСРИ.
 
Дневният център за възрастни с увреждания ще заяви пред обществеността своето място и роля за подготовката на тези хора за социална комуникация, изграждане на знания, умения и сръчности, които да способстват включването им в интегрирана трудова заетост по програми на Агенцията за хора с увреждания към Министерството на труда и социалната политика.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.