iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Спортът на учениците влиза в закона за училищно образование

 
Специален модул за физическото възпитание и спорта ще стане част от Закона за училищното образование.
 
Физическата и интелектуална активност на децата ще бъдат определяни с тестове. В зависимост от показания потенциал, учениците ще бъдат насочвани към приоритетите им на развитие. Тестовете ще се правят след завършване на началния курс, а преди първи клас ще бъде въведен тест за училищна готовност. Това предвижда проекта за закон за училищното образование, съобщи в Перник депутатът от ГЕРБ Ирена Соколова, член на парламентарната комисия за образование.
Една от целите на проекта е да се даде възможност за засилена работа с децата в извънучилищно време. Затова са предложени следобедни обучения и занимания през ваканциите, каза Соколова.
По думите й в момента се разработва модул, свързан с навлизането на масовия спорт в училищата. Предвижда се всяко училище да има поне по два отбора.
 
Тя е направила предложение за премахване на част от уроците, облекчаване на учебната програма и разтоварването й от излишен учебен материал. Обяснено популярно целта е раниците на децата да станат по-леки, отбеляза Соколова
 
Законът за училищното образование ще кореспондира и с други закони, които имат отношение към свободното време на децата - например закона за детето и този за физическото възпитание и спорта.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.