iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Областният управител проверява проблема с шламохранилището в Калкас

Съгласно указания на министъра на вътрешните работи, областният управител инж. Иво Петров със специална заповед назначи комисия, която да провери техническото състояние на язовирите и проводимостта на речните корита в област Перник. Проверката на място бе извършена в периода 8 - 20 април 2010 г. Комисията констатира, че при сгуроотвал „7-ми септември" първият етап на надграждане на дигата с шлам е приключен и предстои надграждане на още два етапа по 1.20 м. Изпълнител на строително-монтажните работи е фирма „Хидрострой" ООД.
 
Към момента на огледа на помощна клетка „Кудин дол" се извършва надграждане на дига 1.90 м. и предстои надграждане на втори етап.
 
Вчера областният управител инж. Иво Петров, зам.областният управител Георги Шарлачки, инж. Таня Каменова, инж. Михаил Ризов посетиха шламохранилището, за да проверят на място как вървят строителните дейности и дали се следват дадените от комисията предписания. Установено бе, че се работи с пълни темпове и се спазват констатациите на областната комисия за потенциално опасни водни обекти.
 
Във връзка с направените констатации за осигуряване на безопасно ползване на ХТС и поддържането им в добро техническо състояние и подобряване проводимостта на реките, се взе решение да продължи надграждането на сгуроотвал „7-ми септември" като се предприемат мерки за намаляване на запрашаването на кв. „Тева" и „Калкас".
 
В процеса на работа ще бъдат извършвани контролни измервания за сигурността на дигите и ще се изготвят доклади за състоянието им.
 
Проверяващата комисия установи, че „ТЕЦ - Република" се разплаща редовно с изпълнителите на строително-ремонтните дейности.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.