iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кадрите на Комсомола се събраха на купон

На връх 9 май - Денят на победата, кадрите на казионната младежка организация от времето на социализма - Димитровски комунистически младежки съюз (ДКМС) в Перник се събраха на купон.
 
Сребро в косите, сълзи в очите и много мили спомени от дръзновените младежки години доведоха в празничния ден в Двореца на културата поколения комсомолски функционери и деятели на пионерската организация.
 
С приветствено слово, съчетало протоколни стереотипи с мили, човешки думи срещата откри последният секретар на Окръжния комитет на ДКМС в Перник Лазар Славчев.
 
С развълнувана реч към дошлите на срещата десетки някогашни колеги се обърна и един от основините инициатори за събитието Васил Стоянов, също оглавявал ОК на ДКМС в началото на 70-те години на миналия век.
 
Като бивш колега и като домакин приветствие поднесе и кмета на Перник Росица Янакиева.
 
Наздравица вдигна и първият секретар на Комсомола в Перник Иванка Николова. Някога тя е била натоварена да постави началото на окръжната комсомолска организация, но и днес от висотата на дългия си жизнен опит показа, че и сред бившите комсомолци има хора, които са в крак с новото време.
 
Думата поиска и настоящият лидер на БСП в Перник Ненко Темелков, който също е бил щатен работник в Комсомола.
 
Наздравици, спомени, весели и делнични случки, разкази за настоящето, за семействата и децата, много от които сега са в чужбина, изпълниха вечерта на някогашните комсомолци. Не мина и без песни, а Милко Матеев пусна няколко от пиперливите си епиграми.
 
Началото на тези срещи беше сложено преди 3 години . Бившите комсомолски деятели си обещаха да не прекъсват традицията.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.