iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Учат млади радомирци как да си намерят работа

Консултации в модул „Кариерно развитие" проведе екипа на Младежки информационно-консултантски център Перник в СОУ „Св. св. Кирил и Методи " в град Радомир. Това е поредната консултация от тримесечния цикъл по темата, който екипа на МИКЦ Перник провежда в региона. Учениците от 11 клас се запознаха с дейността на центъра, и с Програмата за кариерно развитие за млади хора на консултанта Мартин Савов. Те получиха сертификати , както и брошури за проекта от ръководителя Станислава Генадиева.
 
Програмата поставя акцент върху потребностите на младите хора да научат повече за себе си, да се запознаят с начините за синхронизиране на уменията, съобразно динамиката на образователния и трудов пазар. Тя е предназначена за кандидат-студенти, които се колебаят какъв профил да изберат, за студенти, които не са убедени, че могат да се реализират професионално с изучаваната от тях специалност, за работещи, които търсят подходяща нова възможност и желаят да се представят добре пред бъдещите си работодатели. Младежите получиха и информация какви са първите стъпки за започване на собствен бизнес.
 
Програма „Кариерно развитие" на проекта МИКЦ е практически модел в психологичното консултиране. С нея младежите могат да си отговорят на въпросите:
 
- Кой съм аз? /лични качества, персонален стил, мотивация за успех/
- Какво мога? /умения, способности, опит/
- Какво искам? /цели, ценности, интереси, предпочитани житейски роли, качество на живот/
- Как да стигна до желания начин на живот? /техники за управление на личната кариера/.
 
Консултациите по проекта се предоставят след направена заявка, както и он-лайн чрез и-мейла на центъра ([email protected]) .
 
Проектът се финансира от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи", с партньорството на община Перник.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.