iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Педагог от ОДК-Перник спечели национален конкурс

Педагогът от Обединения детски комплекс (ОДК) в Перник Татяна Китанова получи първа награда в национален конкурс.
 
В Третия конкурс за педагози, работещи в извънкласни и извънучилищни дейности "Учител, ученик, родител - ЗАЕДНО" тя е отличена с грамота и паричен стимул.
 
Нейната разработка "Изграждане на интегрирани групи от деца със СОП в системата на извънучилищните звена" е оценена като най-добра в ІV категория - Извънкласна и извънучилищна дейност с деца със специални образователни потребности.
 
Конкурсът се организира от Международна фестивална програма "Приятели на България" и Синдиката на българските учители, със съдействието на Министерство на образованието, младежта и науката и Националния дворец на децата.
 
В творческата надпревара са участвали  127 педагози - ръководители на състави и школи, работещи в училища, читалища, общински детски комплекси и др.
 
Комисия в състав Пенка Иванова - началник на отдел "Подкрепа на развитието" в Министерство на образованието, младежта и науката и членове - председател и членове: Ваня Балчева и Диана Райкова от МФПДТ "Приятели на България", Таня Леонидова от Синдиката на българските учители и Татяна Досева - директор на Национален дворец на децата оцени получените до 31 март 2010 г. методически разработки в четирите категории. Другите три категории са „Извънкласна дейност", „Извънучилищна дейност" и „Млад педагог". Раздадени са и други награди, осигурени от различни институции.
 
Наред с участниците от всички области на България своя опит споделиха и шест учителки от Първо българско неделно училище „Св. Иван Рилски", Хатива, Испания.
 
Наградите ще бъдат връчени на официална церемония по време на Асамблеята на детското творчество месец юли 2010 година в курортен комплекс Албена.
 
Най- добрите разработки ще бъдат публикувани в сборник "Добри практики за работа с деца".
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.