iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дискусионен форум "Християнските ценности и демократичната държава"

Дискусионен форум "Християнските ценности и демократичната държава" ще се проведе в Перник на 17 май 2010г. от 17 часа в Камерната зала на Двореца на културата.
 
• Достигна ли дъното духовната криза у нас? • Необходима ли е единна ценностна система на българското общество?• Има ли път към разрушените храмове и християнските ценности?• Каква е нуждата от повече християнско познание; къде и как може да се получи?• Кой е отговорен за преодоляване на кризата в духовността?
Това са част от въпросите, които организаторите поставят на общественото внимание.
 
Да потърсят заедно възможните отговори на тези и други сходни въпроси ще се съберат представители на Църквата, законодателната, държавната и местните власти и гражданското общество.
 
Форумът се организира от Духовния обществен съвет - Перник и областния управител на Перник инж. Иво Петров.
Поканени са духовници, народни представители, министри, кметове, председатели на общински съвети, директори на училища и детски градини, родители, граждански организации и всички хора, които желаят да участват в дискусията. Гости  ще бъдат проф. Калин Янакиев от СУ" Св. Климент Охридски", проф. Дечко Свиленов от БАН, д-р Десислава Панайотова от Център за религиозни изследвания и консултации и др.
Миналата година при много голям интерес премина организираната от Духовния съвет кръгла маса за духовното възпитание на децата и нуждата от изучаване на религия в училището. Участници в нея настояха подобен форум да събере на една маса представители на различни среди от нашето общество отново.
От друга страна резултатите от обединените идеи и усилия на Община Перник и Духовния обществен съвет обнадеждават, че гражданското общество, подкрепено от институциите, има ресурс да решава значими обществени проблеми. Затова и територията на проявата се разширава.
Организаторите отправят покана към всеки гражданин с мнение, идеи и предложения да се включи в дискусията.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.