iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


9-то ОУ отново завоюва национален образователен приз

Девето основно училище „Темелко Ненков" от Перник е класирано на първо място в националната конференция „Училището -желана територия на ученика", съобщи директорът Марин Никодимов, цитиран от радио "Фокус"-Пирин.
 
Учебното заведение е единственото в страната, което за втори път печели призовата позиция в своята категория. На конференцията то се представи с филма „От сълзите към усмивката", в който се разказва за програмата против агресията, въведена в училището. Преди две години видеофилмът на Девето основно училище „Едно по-различно „ромско" училище отново спечели първа награда в националния форум. 70% от неговите ученици са от ромски произход.
 
То е единственото основно учебно заведение в страната, което обучава деца в професионална паралелка, като след завършването й учениците получават удостоверение за завършен девети клас и документ за първа квалификационна степен. Онези, които желаят, предължават образованието си нагоре.
 
Тези и други изключително успешни образователни практики, въведени от ръководството и учителския колектив на 9-то ОУ завоюваха и признанието на перничани, които определиха в края на 2009г. Марин Никодимов за победител в категория "Образование" на класацията "Личност и събитие на годината Перник 2009". Там Никодимов се пребори с предина от едва няколко гласа пред директорите на Строителната гимназия - Самуил Шейнин и Бойко Свиленов, директор на ОУ "Св. Иван Рилски".

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.