iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишките социалисти рамо до рамо със Станишев на днешния митинг

БСП ще води консултации за вот на недоверие срещу правителството заради антикризисната политика, съобщи лидерът на партията Сергей Станишев. По думите му - ако данъкът върху добавената стойност бъде увеличен до 24%, това ще доведе до скок на цените от 20%. От левицата се обявиха за единствената реална алтернатива на управлението и предупредиха, че демокрацията в България е заплашена.
 
Увеличението на ДДС ставката ще удари повече бедните, отколкото богатите, смята Станишев. По думите му - първата антикризисна програма не е дала ефект, а всеки нов ден управление на кабинета нанася повече щети. „БСП ще води консултации с другите парламентарни групи по всички свои действия, включително и евентуален вот на недоверие.
 
Лидерът на партията Сергей Станишев заяви, че най-добрата антикризисна мярка ще бъде отстраняването на финансовия министър. По думите на Станишев - кабинетът на ГЕРБ води политика, „която ще доведе страната до фалит, а хората до просешка тояга".
 
„В държавата има полицейщина и цензура", заяви червеният депутат Румен Овчаров. Затова левицата протестира в Деня на труда и на левия печат, а не празнува. „И няма как да бъде другояче в държава, която се събужда и заспива с комюникетата за подвизите на министъра на вътрешните работи, в която основното забавление е да гледаме трагикомичните изпълнения на министър-председателя, който всеки ден открива един, втори или трети виновник за това, че той не може да си свърши работата", заяви Овчаров.
 
Пред събралите се симпатизанти Станишев бе категоричен, че БСП не може да бъде уплашена с предсрочни парламентарни избори. Лидерът на партията изрази съмнение, че някои от настоящите вицепремиери ще е истинският кандидат-президент на ГЕРБ.
 
Рамо до рамо със Станишев на сцената бяха и едни от лицата на соц. партията в Перник - д-р Симеон Василев и младата Галина Асенова, която напоследък освен в басейните, придружава партийния си лидер и в публичните му изяви. Като лице на младежкото обединение на БСП и негов зам. председател, общинската съветничка от Перник ще поведе младите си другари в най-новата акция на комсомола, наречена "Дянков, назначи ме!".  По време на акцията през май и юни пред бюрата по труда в страната младите социалисти ще събират молби за назначаване на работа от безработни младежи. В края на кампанията те ще бъдат връчени на финансовия министър Симеон Дянков. Първите молби за работа ще се събират по време на митинга и на щанда на Младежкото обединение в Борисовата градина.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.