iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кметът иска да продава, нямало пари в хазната

Кметът на Перник Росица Янакиева иска отмяна на мораториума върху продажбата на общинските жилища. Това съобщиха от Общинския съвет, предаде "Фокус".
 
Предложението е депозирано пред Общинския съвет, от когото зависи дали ветото ще бъде свалено. Решението ще бъде взето във вторник по време на редовна сесия. Мораториумът върху продажбата на общински жилища бе наложен с решение на Общинския съвет през месец май 2008 г. и е сила до 31 декември 2011 г. Изключение правеха само общинските апартаменти, намиращи се в малкото градче Батановци.
 
Кметът иска прекратяване на мораториума от 1 май 2010 г., като се мотивира с факта, че постъпленията в бюджета значително са занижени, а в същото време има подадени заявки от наематели за закупуване на общинските жилища. Становищата на три от постоянните комисии към ОбС са положителни.
 
Общината притежава 26 къщи и 703 апартамента в Перник и Батановци. В тях са настанени 703-ма наематели. Жилищният фонд е стар и амортизиран, а повечето от домовете са строени преди повече от 25 години. В последните 10-15 години нови общински жилища не са изграждани.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.