iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Демократическата партия в Перник чества юбилей от възстановяването

Демократическата партия в Перник чества  юбилей от възстановяването

Демократическата партия в Перник чества 20 години от възстановяването си днес. Това съобщи Петьо Фетфов, областен председател на партийната формация.
 
В 16 часа партийни активисти ще раздадат рекламни материали на площада. След това в централния градски храм " Св. Иван Рилски" ще бъде отслужен водосвет. За членовете и приятелите на партията е подготвен и коктейл.
 
Партията има постоянно ядро от около 800 избиратели в Перник, което в годините почти не се променя. Като част от коалицията „Демократи за Перник" е представена в настоящия мандат на Общинския съвет. Има свои традиционни прояви, на които не изневерява, сред които редовното  честване на Благовещение  на Деня на майката.
 
Демократическата партия е съществувала от средата на 1880-те до средата на 1940-те години. През 1901г. печели най-много места в Народното събрание и Петко Каравелов, който по това време е нейн председател, образува коалиционно правителство.
През 1908г. сформира самостоятелно правителство, начело с Александър Малинов. През септември 1908г. то обявява независимостта на България, а княз Фердинанд І е обявен за пръв български цар на Третото българско царство. Правителството на Малинов остава на власт до началото на 1911г.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.