iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


ВМРО събира подписка Не на Турция в ЕС

ВМРО събира подписка Не на Турция в ЕС

Близо 1 000 подписа събра за два дни ВМРО в Перник в подписка за свикване на национален референдум срещу приемането на Турция в Европейския съюз. Това съобщи областният председател на войводите Кирил Караманчев.
 
В областния град пункът се намира на ул. „Търговска" пред „Розовия блок". Подписи се събират и в другите 5 общински центъра в Пернишко - Радомир, Трън, Брезник, Земен и Ковачевци.
Кампанията ще продължи три месеца. Ако се съберат повече от 200 хил. подписа Народното събрание трябва да реши дали да има референдум. Ако подписите са над 500 хил. парламентът е длъжен да определи дата за допитване до народа с въпрос „Против ли сте членството на Турция в Европейския съюз", обясни Карамачев.
 
По думиту му акцията е предприета, за да се попречи на политиците да изтъргуват членството на южната ни съседка от користни подпуди. Има твърде много неуредени въпроси в двустранните отношения, за да се съглъсим с лека ръка мюсулманска Турция, където със закон е забранен камбанния звън, да стане част от основания върху християнските ценности Европейски съюз, поясни още той.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.