iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Младежи от ромски произход се гаврят със седмокласник

Младежи от ромски произход се гаврят със седмокласник

Две момчета в юношеска възраст от ромски произход са се гаврили със свой връстник - българче. Карали го да върши разни гадости, снимали го на клипче с личния му телефон, а накрая го принудили пред камерата на телефона да „признае", че им го подарява.
 
Инцидентът е станал в района на т. нар. военни блокове в Димовата махала в Перник около 19 часа преди два дни. Малтретираното дете е седмокласник. Не познава мъчителите си и казва, че с нищо не ги е предизвекало. То е силно депресирано. Първоначално заради накърненото му достойнство даже отказвало да сподели какво го е сполетяло.
 
Момчето не ще да разкаже какво точно са го карали да прави, но то е било по-неприятно от физическо насилие. Като приключили с гаврите, които старателно снимали на клип със собствения му телефон, мъчителите го накарали да каже пред камерата, че доброволно им подарява апарата.
 
Семейството на пострадалото дете се е обърнало към полицията в Перник, където са снети показания.
 
Вчера около обяд от МВР им съобщили, че извършителите са открити, а телефона е намерен и иззет.
 
Бел. на редактора: Приканваме нашите читатели, които решат да коментират неприятния инцидент,   да не свързват проявата на агресия с ромския произход на извършителите.  Според нас въпросът е защо случаите на насилие сред децата зачестяват, на какво се дължат и как трябва да се преодоляват.
Всички коментари с расистко съдържание ще бъдат изтривани!

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.