iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Прокурори провалиха конкурса за шефове на здравната каса

Прокурори провалиха конкурса за шефове на здравната каса

Трите регионални поделения на здравната каса в Югозапада - Кюстендил, Перник и Благоевград, остават с досегашните шефове за още неопределено време.
 
Това се разбра след като препитването на кандидатите за директори от цялата страна се отложи по почти смехотворни причини, съобщава "Вяра". Кандидатите научили, че писмените им разработки за конкурса са били иззети по погрешка от прокуратурата във връзка с досъдебно производство, започнало миналата година. Иначе официално пред тях прочели само заповед, че конкурсът се отлага и ще бъдат извикани допълнително, като ще ги разделят по региони. След плъзналия слух от касата излязоха и с официално прессъобщение. Пиарите й обясниха, че във ведомството се знаело за иззетите документи, но кандидатите не били уведомени за отлагането, защото се очаквало разработките да бъдат върнати навреме. „Миналата година започна проверка на прокуратурата, във връзка с която периодично се иззема документация от архива и деловодството на НЗОК. Конкурсът на този етап е отложен, а не отменен, и процедурата ще продължи след връщането на документите", обясниха от пресцентъра на касата.
 
Съобщаването на неприятната развръзка пред 58-те кандидати, дошли за препитването от цялата страна, предизвикало истински взрив от недоволство заради напразните притеснения, загубата на време и провалени други ангажименти. Единият от кандидатите от Пиринско - д-р Ангел Каркелев, каза, че обяснението за отлагането на конкурса е било, че е невъзможно да оценят писмените им работи. Според него има някакви проблеми и по погрешка са взети писмените им работи. Не е уточнено кога ще бъде проведен отново конкурсът.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.