iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Масово крадат пернишки коли в София

Масово крадат пернишки коли в София

Подхождайте с повишено внимание, когато паркирате в Дианабад, Витоша и Студентски град,съветва "Градски вестник"
 
Все по-често думкат наши коли в столицата. През последните две седмици драстично се увеличи броят на изгорелите шофьори, чийто коли са разбити, а касетофоните откраднати. Потърпевшите обикновено не са жители на милионния град, а хора от провинцията, които пътуват и работят в столицата. Те са предпочитани от апашите, поради това, че не познават хубаво местните престъпни групировки и не знаят срещу кого да се оплачат. Поради големия брой работещи в София, перничани са едни от най-масово засегнатите. Местата, около които трябва да се подхожда с повишено внимание са: Дианабад, Витоша, Люлин, Студентски град, около университетите: УНСС, Нов български, НСА, уличките покрай Майчин дом.
 
Най-учудващото е, че по-голямата част от кражбите стават в светлата част на денонощието, без страх от случайните минувачи. Схемата е следната: разбиват или вадят ключалката, взимат радиото и търсят панела. По-голямата част от шофьорите си мислят, че това точно на тях никога няма да им си случи и не свалят панелите от автомобилите си. По този начин улесняват максимално крадците, които претърсват почти целия автомобил и най-вече стандартните тайници: под седалката и жабката.
 
Не правете така, защото това вече не са тайници, а първото място за тарашене от страна на крадците. Интересен е фактът, че дори и тези, които си взимат панелчетата, не са застраховани. Масово се крадат сидита без панели, но не се пипат пари и мобилни телефони.
 
В по-голямата част кражбите са поръчкови, коментират запознати. Колите се разбиват, когато има заявка за даден модел касетофон и предварително го чака купувач. В повечето случаи, ограбените се опитват да си върнат вещта, като я купуват обратно за три, четири пъти по-ниска цена.
 
Ако пък крадците разбият автомобил и не намерят търсеното от тях в него, най-често разпарят с нож тапицерията, за да излеят гнева си.
 
За това спирайте на осветени места и където могат да видят автомобила ви от много ъгли и си сваляйте панелите, но в никакъв случай не ги оставяйте в колите си.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.