iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дърво феникс расте в двора на металургична гимназия

Дърво феникс расте в двора на металургична гимназия

Дърво „феникс" посадиха вчера в двора на Технологичната професионална гимназия "Мария Кюри" в Перник . Това стана по време на екоакция, част от поредицата прояви, посветени на Световния ден на младежката активност и Световния ден на Земята.
Фиданката е от рода Пауловния. След отсичане, дървото израства наново от запазената коренова система и затова го наричат  "дървото на феникса". Този изключителен вид се използва и за възстановяване на тежко замърсени почви. Дървото има красив, постепенен листопад, обогатяващ почвата с минерали, обясниха младите еколози.
Дворът на училището вече е с цветни алеи, край които ще се обособят и кътове за почивка и младежки забавления.
ТПГ "Мария Кюри" е единственото учебно заведение в областта, в което се обучават ученици по специалността "Екология и опазване на околната среда", а училищният еко клуб "Мост към бъдещето" е с добри традиции.
В поредицата изяви, професионалната гимназия отбеляза Деня на водата с изложба от постери, фотоизложба и експозиция на художествени творби, изработени от рециклирани материали.
В акцията на младежите вчера се включиха директорът на училището Недялка Илиева, кметът на "Изток" Снежанка Викторова, партньорите от Районен младежки дом - Мошино, старши експерти от Регионалния инспекторат по образованието и други гости.
Учишлищните изяви ще продължат и днес с конкурса "Мис и Мистър Земя".
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.