iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Млади природозащитници подредиха екоизложба

Млади природозащитници подредиха екоизложба

Екоизложба за Деня на Земята подредиха млади природозащитници в Перник.
 
Това стана по време на кръгла маса "Бъдещето ни е в нашите ръце", организирана от Технологичната професионална гимназия "Мария Кюри" и училищният екоклуб  "Мост към бъдещето" в Двореца на културата.
 
Сред участниците бяха децата от екоклуба към училището в Кладница, малките еколози от ОУ "Св. Иван Рилски" и партньорите от Гимназията по икономика, които се представиха с тематични изложби.
 
Учениците от екоклуба към училището в село Кладница показаха произведения от отпадъчни материали, от семена и прежда. С много фантазия от вторични суровини не са направили колоритни и оригинални картини и пана с идеята да се защитава природата.
 
Към експозицията с изрисувани бутилки, рисунки върху камък и на рециклирана хартия се включиха и гимназистите от Технологичната професионална гимназия "Мария Кюри" и екоклуба към основно училище "Иван Рилски".
 
Гости на събитиета бяха представители на РИОСВ - Перник, на фирма "Стомана Индъстри", директорът на Регионалния исторически музей Симеон Мильов, общинският съветник Галина Асенова, Анелия Дренска от областна администрация - Перник, Камелия Тракийска и Росица Симеонова - експерти на Регионалния инспекторат по образованието.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.