iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


ГЕРБ брои изборните туристи в Ковачевци

ГЕРБ брои изборните туристи в Ковачевци

Областната организация на ГЕРБ в Перник ще депозира жалба до Административния съд относно резултатите от частичните избори за кмет в община Ковачевци, провели се на 17 април. Това съобщи областният лидер на партията Иво Петров. Според ГЕРБ вотът е бил подменен от хора, дописани в списъците и гласували по настоящ адрес.
 
Голяма част от тях са непознати в общината и по никакъв начин не са свързани с нея, подчерта Петров. ГЕРБ ще настоява да бъде направена експертиза от вещо лице на положените подписи при гласуване и при подаване на заявленията в отделните кметства. Гласоподавателите в общината наброяват 1794 души. От тях 432 са регистрирани по настоящ адрес.
 
Съществува реална опасност на предстоящите местни избори по същия начин вотът в малките населени места да бъде подменен, подчерта Петров. Затова от областната организация на ГЕРБ в Перник настояват за промени в избирателния закон, които да се противопоставят на изборния туризъм.
 
Ръководството на ГЕРБ и кандидатката на партията за кмет на Ковачевци Анна Цветкова благодариха на всички избиратели, които са ги подкрепили на частичния вот.
 
На парламентарните избори през 2009г в Ковачевци ГЕРБ има 647 гласа, а на последния частичен вот - 621. В този смисъл от ГЕРБ приемат резултатът за запазен. В същото време БСП са увеличили гласоподавателите си от 530 на 775. Опонентите ни трябва да се срамуват от резултата, вотът беше подменен, заявиха още от ГЕРБ.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.