iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Новият кмет на Ковачевци гони заместника си

Новият кмет на Ковачевци гони заместника си

Новият кмет на Ковачевци Васил Станимиров е категоричен, че ще се раздели със зам. кмета Михаил Михайлов. Мотивът му е, че досегашният му колега е уронвал системно престижа на общината. Станахме прословути с некачествения ремонт на пътищата, обясни Станимиров и сподели, че последният случай е наложилото се доасфалтиране на улицата към детския комплекс.
 
В момента общината има секретар, каза той по отношение на опонентктата си Анна Цветкова в борбата за кметското място, но не уточни дали тя ще продължи да работи в община Ковачевци.
 
Станимиров обяви, че ще работи с млад и енергичен екип и ще има двама заместници. Той не скри, че има ангажименти за назначения и към политически сили извън БСП, които са го подкрепили на частичния вот.
 
Станимиров обяви, че вече е започнал да реализира обещанията си. За хигиенизирането на Ковачевци са закупени и поставени нови контейнери, а до края на 2011 г. въпросът с чистотата ще бъде решен.
 
Тъй като за капиталови разходи общината има само 40 000 лева, кметът ще разчита на спечелени проекти. Станимиров посочи, че общината има представени проекти за 11 милиона лева пред министерство на земеделието и разплащателната агенция, но не се знае каква е съдбата им. Той подчерта, че те са жизнено важни, тъй като с единия от тях се решава водоснабдяването, а другият ще помогне за модернизиране на местния стадион.
 
Приоритет за общината е домът за стари хора в село Сирищник, където за ремонта на 250 кв. м застроена площ бяха инвестирани около 800 000 лв. от закрития Социално инвестиционен фонд. Сега са нужни близо 150 000 лв за вертикална планировка, за които се е разчитало на затворената програма „Красива България".
 
Безработицата е друг важен проблем за новия кмет на Ковачевци. Осъществяването на проекти е начинът по който може да се преодолява, казва още той.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.