iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


БСП благодари на избирателите в Ковачевци

БСП благодари на избирателите в Ковачевци

„Кметът не е опозиция. Аз ще бъда кмет на 1794 избиратели, а не на над седемстотинте, които гласуваха за мене", заяви новоизбраният кмет на община Ковачевци Васил Станимиров. Той благодари на хората, които са го подкрепили и обясни, че сред тях е имало привърженици на ДСБ, Атака и други хора с десни убеждения. „Успяхме да убедим хората да изберат прагматичния и по-добрия кмет. Обещанията ми са изпълними и реални" каза още Станимиров. По думите му заплахата на опонентите му, че ако го изберат общината ще бъде закрита не е проработила. Той беше категоричен, че ако има натиск от правителството веднага ще обяви. Станимиров разчита на обещанието на премиера Борисов, че за него и правителството няма червени, зелени, пембени общини, а добри кметове и качествени проекти.
 
Според председателят на Общински съвет в Ковачевци и председател на БСП там Сталин Стоев, успехът е дошъл благодарение на неоспоримата кандидатура в лицето на Васил Станимиров, както и на единството, с което е подкрепен от социалистите и други политически сили. „Станимиров показа, че може да работи и като партиен функционер, и като администратор. В последната година доказахме нашата социална политика. Бяхме убедени, че ще спечелим.", каза още той.
Благодарейки на избирателите в Ковачевци, председателят на областния съвет на БСП Ненко Темелков подчерта: „Оценяваме, че ГЕРБ не използва властови ресурс за служебна победа на изборите". Според Темелков изборният успех в Ковачевци показва тенденция към връщането на доверието на хората в БСП.
 
Като знакова определи изборната победа в Ковачевци и народният представител Ангел Найденов. „Благодаря на хората, които подкрепиха Васил Станимиров. До голяма степен тя се дължи на качествата на новоизбрания кмет Васил Станимиров, но и на скромната, позитивна и толерантна кампания.", заяви той. По думите на депутата, това е и оценка за работата на Станимиров като заместник-кмет и като временен кмет на Ковачевци. Найденов изтълкува победата на БСП над ГЕРБ в Ковачевци и като разочарование на хората от правителството и от резултатите от неговата работа. „Намалява делът на хората, които свързват това правителство с надеждите си.", поясни той.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.