iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Феникс" сдобрява деца и родители в Трън

"Феникс" сдобрява деца и родители в Трън

Консултативен кабинет "Феникс" сдобрява деца и родители в Трън. Първоначалният скептицизъм и резерви, с който семейства посрещнаха консултациите, постепенно отстъпиха място на доверието. Обикновено след третото посещение първоначалните пречки се преодоляват и беседите с деца и родители започват да протичат по-ефективно и по-гладко, твърдят експертите.
 
От май до края на миналата година през кабинета са преминали 30 семейства, с които са проведени консултации и беседи. 22- ма ученици с противообществени прояви са консултирани на място , а 6 деца извън училище. Работено е по сигнално писмо от гражданка и докладни от класни ръководители за провинили се ученици.
 
Най- често регистрираните противообществени прояви сред учащите са сбиване между ученици, системното неходене на училище, нарушаване на дисциплината в час и пукнатини в отношението учител - ученик.
 
При работата с родители обикновено се констатират пропуски при възпитанието на децата, слаб родителски контрол, неглижиране към проблемите им, липса на достатъчно грижи, разбиране и внимание.
 
Консултациите са безплатни, като анонимността е гарантирана. С потърсилите съдействие работят обществени възпитатели. Дежурствата са ежедневни и по график.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.