iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Никифор Вангелов: Не ме забравяйте! Никога няма да ви предам!

Никифор Вангелов: Не ме забравяйте! Никога няма да ви предам!

  Босът на Миньор (Перник, обявен от медиите вчера за арестуван,  публикува послание в профила си във "Фейсбук"
 
Президентът  на Миньор (Перник) Никифор Вангелов явно не се крие и чрез  профила си в социалната мрежа "Фейсбук" успя да публикува следното съобщение - "Не ме забравяйте! Никога няма да ви предам!"
 
Босът на "жълто-черните" стори това около 13 часа, след което под посланието му заваляха коментари, които пишеха приятелите му във "Фейсбук".
 
Вече е създадена и фен-група във Фейсбук в подкрепа на боса на Миньор .  Тя бързо трупа привърженици, които са убедени в невинността на Вангелов.
 
КОЙ Е НИКИФОР ВАНГЕЛОВ?
Никифор Вангелов е еднакво популярен както в бизнес, така и в спортните среди. Той е известен като дясната ръка на Христо Ковачки и е управител на "Минна компания". Никифор Вангелов спечели признанието на перничани като бе избран за победител в класацията "Бизнесмен на годината Перник 2009". Член е на ръководството и на другите топдружества, стопанисвани от Ковачки - РУМ "Деница", "Фина механика" ЕООД, "Нова Деница" АД. Зам.-председател е на Надзорния съвет на Общинска банка, както и президент на футболния клуб "Миньор"-Перник. Вангелов е известен като човека, който върти енергийните сделки на Ковачки, и като мозък на финансовата му империя. Специалист е по маркетингови комуникации, човешки ресурси и мениджмънт.
 
Връзката на Никифор Вангелов с енергийния бос е не само финансова, но и родствена - бизнесменът е женен за сестрата на Христо Ковачки. Семейството му живее с децата си в елитен столичен квартал.
 
На парламентарните избори миналата година  Вангелов водеше мажоритарната листа на партия ЛИДЕР в Кюстендил и пропорционалната - в Перник. В тези два града се считаше, че шумно подкрепяната от Ковачки партия има най-сериозно лоби. Покрай предизборната кампания по адрес на Никифоров валяха обвинения, че е оказвал натиск на работниците в управляваните от него дружества да гласуват за ЛИДЕР. Мнозина пък твърдяха, че с политическия си проект Ковачки и зет му се опитват да си осигурят имунитет срещу съдебните власти.
 
През ноември 2008 г. Никифор Вангелов беше привлечен като обвиняем за данъчни престъпления в особено големи размери ден след като пред Темида със същите обвинения беше привикан и Христо Ковачки. В крайна сметка двамата откупиха свободата си с гаранции - съответно от 30 хиляди и 200 хиляди лева.
 
Вътрешният министър Цветан Цветанов обяви в сутрешния блок на БНТ, че Христо Ковачки и дясната му ръка Никифор Вангелов не са сред арестуваните при операция „Недосегаемите". Под предлог, че операцията тече и в момента, Цветанов отказа да назове имeната на задържаните и само съобщи, че вчера са били проверени 30 лица, 16 от които са били отведени на разпит.
 
В студиото на БНТ Цветанов заяви: „Към момента Никифор Вангелов не е арестуван, но е част от полезрението, когато приключи операцията, тогава ще мога да кажа повече. Ковачки не e към хората, които са подписвали и правили платежните нареждания. Аз смятам, че за него има достатъчно данни за делото, което в момента тече. Във времето ще кажем повече и за негова съпричастност".
 
Цветанов каза още, че сумите, които задържаните са придобили от престъпната си дейност по източване на ДДС, са между 15 и 20 млн. лева. По думите на вътрешния министър партията "ЛИДЕР", която беше организирана от Ковачки преди изборите, е била финансирана с тези пари.
 
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.