iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вносни готвачи въртят засукани манджи в Трън

Вносни готвачи въртят засукани манджи в Трън. Жителите на пограничния край имат възможност да се гощават със специалитети от международната кухня. Оригиналното хрумване е на новите наематели на кафето зад общината. Те наели заведението от собственика му с идеята да го разработят.
 
В момента в кухнята се вихри майстор готвач от столичен ресторант "Ниагара". Жоро приел поканата на бизнесмените и си взел едномесечен отпуск, за да поработи в Трън. Опиталите веднъж манджите му, се заричат да хапват по-често от екстрите, които им предлага. Сред тях е и бившият главен редактор на някогашния вестник "Трънски страж" Симеон Кулкин. Журналистът, който решил да обядва навън не спря да хвали спаначената супа на майстора-кулинар.
 
Менюто всеки ден е различно и включва типични български ястия.
 
В град като нашия, където населението е малко, а хората бедни не е възможно да печелиш от заведение. За да поддържаш дадено ниво е необходимо да имаш и друг бизнес, каза единият от наемателите - земеделският производител Васил Василев.
 
Двамата с ортака му в кафенето решили на ротационен принцип да канят готвачи, за да вдигнат реномето. След Жоро от "Ниагара със специалитетите от националната кухня на своите народи ще изненадат трънчани готвачи от Гърция и Сърбия.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.