iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Регионално сдружение решава проблемите с пътя София - Перник

Решаването на транспортните проблеми по пътя София - Перник е сред основните приоритети на новоучредено регионално сдружение. Идеята е Столичната община, заедно с околните общини да кандидатстват за общи проекти за европейско финансиране и да се развиват заедно, каза главният архитект на София Петър Диков. Сред останалите проекти на сдружението ще бъде да се рехабилитират междуградските пътища София - Божурище, София - Костинброд, както и транспортните проблеми по пътя към Ботевград и Ихтиман.
 
Друг основен проект за околните общини на София ще бъде да се финансира по Европейски оперативни програми изграждането на канализации, водоснабдяването и пречистването на отпадните води.
 
Като ярък пример за това Диков посочи факта, че голяма част от водата в столицата идва от Самоков, където се намира язовир Бели Искър. Ще се решават и инфраструктурните и устройствени проблеми на Своге, каза още той. Диков обясни, че част от желаещите да инвестират в столицата пък ще бъдат пренасочвани към околните населени места, за да могат и те да се развиват.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.