iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Граждани сигнализират за сметища в РИОСВ

Три сигнала за нередности са били подадени в Регионалната инспекция по околната среда и водите в перник през месец март. Гражданите са реагирали срещу образуването на нерегламентирани сметища.
 
Два сигнала за образуване на неорганизирани сметища и един за замърсяване на река Струма са били подадени в Регионалната инспекция по околната среда и водите в Перник през месец март. Съобщенията са постъпили на „Зеления телефон" и по електронната поща. На 10 март Евтим Евтимов от Режанци е съобщил, че до имота „Бригаден стан" в брезнишкото село е образувано сметище. Извършената на място проверка установила, че оплакването е основателно, като е даден срок до 24 април мястото да бъде почистено.На 26 март ръководителят на Ловно-рибарското дружество в Перник Николай Петров е уведомил службата по телефона, че има замърсяване на река Струма в участъка от Бела вода към язовир „Пчелина". Към този период рибари са констатирали масово измиране на рибата. На място специалисти от инспекцията са установили, че замърсяването е от рудник „Бела вода". Взети са контролни проби и са дадени предписания за изясняване причините за инцидента.
 
По устен сигнал на Теменужка Грозданова е направена проверка на образувано сметище до последните къщи на улица „Максим горки" в квартал Изток. Установено е, че липсват контейнери, а боклуцитге са разхвърляни навсякъде, като се носи силна миризма. Дадено е предписание за почистване на мястото и за поставяне на съдове за смет. От Регионалната инспекция уведомиха, че очакват и други сигнали за нередности на територията на областта./ ТВ Кракра
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.