iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


ЛИДЕР Перник: На местните избори взимаме поне 30%!

ЛИДЕР Перник: На местните избори взимаме поне 30%!

Лошо е, когато останеш на няколко крачки от целта. С особена сила това важи за партиите, на които малко не им достигна да прескочат бариерата от 4% и да влязат в парламента. На последния депутатски вот това се случи на "Лидер" и НДСВ, събрали съответно 3.26% и 3.02% електорална подкрепа, пише в обширен анализ за двете партии вестник "Сега".
 
Но политиците реагират по един и същ начин в тези случаи. Първо заявяват, че са жертва на изборни манипулации. После започват ентусиазирано да се стягат за следващи вотове.
 
"Убеден съм, че реално имахме повече от 4% в страната", заявява областният координатор на "Лидер" в Перник Михал Алексиев. В миньорския град неговата партия събра цели 8%. "Ние сме партия от 2.5 години, успехът ни се дължи на нашата платформа", допълва Алексиев. И напомня за идеологията на "Лидер" - правов ред, защита на бизнеса, работа, хляб и социална мрежа.
 
"Христо Ковачки не е идеолог на партията",
обяснява разпалено Алексиев. "Лидер" била създадена от няколко бизнесмени, които искат в България да има правила за бизнеса. Алексиев обаче не отрича, че Ковачки е свързан с партията. Убеден е, че съдебният процес за източване на ДДС, който върви срещу него, е едно несправедливо очерняне. Лидерът на партията в Перник категорично отхвърля твърденията, че добрите резултати се дължат на факта, че работниците на Ковачки са били задължени да гласуват за своя работодател.
 
"В Перник имаме 7000 гласа, а в мини "Открит въгледобив" работят 1000 души. Откъде са останалите 6000?", риторично пита Алексиев, пренебрегвайки истината, че въпросните работници имат и семейства. Признава обаче, че мината все пак има връзка с вота за партията. "Всеки в Перник малко или много е свързан с мината", обяснява Алексиев. Често по време на неговите обиколки в региона хората казвали, че имат близки и познати, които работят в мината. "Те знаят, че в нея на 10-то и 25-то число редовно се плащат заплати и че ситуацията е стабилна", разсъждава на глас партиецът.
 
Към момента в Перник "Лидер" има слабо представителство в местната власт. Иван Джегалски е зам.-кмет на общината по сигурността. Партията има и един общински съветник. Алексиев обаче припомня, че на миналите местни избори формацията е била едва на три месеца. И прогнозира, че на местния вот догодина поне 30% от съветниците ще са от неговата партия. Разходите на "Лидер" в Перник се изчерпват с наема и консумативите на партийния клуб и са около 1000-1200 лв. Те се покриват от държавната субсидия, на която "Лидер" вече има право. В града организацията има 1000 членове с редовно платен членски внос, който е по 1 лв. месечно./ Вестник Сега

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.