iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Берое поведе на Миньор в четвъртфиналите

Берое поведе на Миньор в четвъртфиналите

Берое 07 победи Миньор Перник с 98-86 точки и поведе в четвъртфиналната серия между двата тима с 1:0 успеха. В общинската спортна зала в Стара Загора, домакините контролираха през цялото време развоя на събитията, като на моменти преднината им достигна 30 точки. Старши-треньорът на "зелено-белите" Стефан Михайлов реши да даде почивка на американската звезда на отбора Латаша Байърс и тя изгледа мача от резервната скамейка.
 
Още в самото начало двубоя си пролича, че заралийки са твърдо решени да респектират своите съпернички, търсейки убедителна победа, с която да си осигурят психологическо преимущество преди втората среща в сряда в Перник. След края на 3-ата минута беройки вече водиха с 11-2, а в средата на частта резултатът беше 18-10. До първата сирена, която дойде при 30-21, играта вървеше "кош за кош" и опитите на заралийки да се откъснат бяха неутрализирани от перничанки. И през втората четвърт старозагорки държаха инициативата и въпреки, че в 17-ата минута авансът им набъбна до 16 точки, в крайна сметка почивката дойде при 50-38, след като "жълто-черните" действаха по-концентрирано в заключителните ситуации преди нея.
 
С летящ старт на третата част и серия от 12-2 баскетболистките на Берое 07 минаха границата на 20-те точки преднина, дръпвайки с повече от комфортното 62-40 след 23 минути. Надеждите за разгром у домакинските фенове се засилиха в 27-ата минута, в която на таблото вече светеше 76-46. До края на частта обаче състезателките, водени от Стефан Михайлов, завършиха успешно едва една своя атака и позволиха на опонентките си да понамалят изоставането си на 20 точки при 78-58.
 
Гостенките бяха по-настойчиви и в началото на последната четвърт и дори бяха близо до това да върнат интригата, защото съумяха да стопят пасива си на само 9 точки при 85-76 точки. С 2 тройки на Ралица Нанева и Петя Джамбазка домакините бързо охладиха страстите и спокойно дочакаха финала. В последните 2 минути средната възраст на петицата на Берое 07 беше под 18 години, тъй като на полето бяха Доли Цанкова, Галина Господинова, Радостина Рашева, Радостина Димитрова и Виктория Стойчева, които, поне си спечелиха аплодисментите на публиката.
 
Отлично се представиха всички момичета от титулярния състав на Берое 07 и петте оформиха коефицент на ефективност над 20. Капитанката Ралица Нанева беше най-резултатна с 22 точки, а с 20 остана Нели Пашева. Петя Джамбазка се отчете с 18, с точка по-малко записа Мария Желязкова, а 16 вкара Златина Калоферова.Най-полезна за Миньор беше Камелия Михалкова, която реализира 27 точки и хвана 7 борби.
 
Ралица Василева също бе на обичайното си високо ниво и наниза 23 точки. Добре от пейката се включи и Александра Кънчева, която отбеляза 10 точки, овладя 6 отскочили топки и подаде 4 точни завършващи паса.
 
Желязко Динев, в-к Новината
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.