iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Фелдшерите в региона със сини лентички

Фелдшерите в региона със сини лентички

Фелдшерите от област Перник днес ще работят, но ще бъдат със сини лентички на реверите. Това съобщи председателят на Сдружението на медицинските фелдшери-бакалаври по медицина в България Александър Александров, предаде  радио "Фокус"-Пирин.
 
Петима фелдшери са на смяна в петте центъра за спешна и неотложна медицинска помощ в общините Перник, Радомир, Брезник, Земен и Трън. Те подкрепят предупредителните стачни действия на колегите от цялата страна, но няма да напускат работните си места. Всички ще бъдат със сини лентички на реверите в знак на протест срещу липсата на адекватна законова уредба на фелдшерската професия. 25 на брой са фелдшерите в региона и са сред най-малобройните в страната.
 
Александър Александров заяви, че сдружението дава толеранс от две-три седмици на новия здравен министър и след това ще я запознаят с проблемите си. „Всяко ново име е нова надежда", каза Александров и допълни, че фелдшерите се надяват д-р Анна-Мария Борисова да направи необходимото, така че професията да придобие законен статут. Според Александров, вече няма накъде да се мърда и е крайно време въпросът да получи своето разрешение.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.