iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кметът Янакиева участва в политическо събрание на БСП с перничани

Кметът Янакиева участва в политическо събрание на БСП с перничани

На срещата с жители на централната градска част участва и кметът Янакиева
 
На 8 април Общинският младежкия дом в Перник отново бе домакин на поредната регулярна среща на жители на централна градска част с ръководството на община Перник. С перничани разговаряха кметът на общината Росица Янакиева, зам.председателя на ОбС Васил Васев, председателят на групата съветници от БСП и коалиция д-р Александър Алексиев. В срещата участваха и други общински съветници от лявата коалиция. Срещата премина при изключителен интерес, за което говореше препълнената зала. Поставените пред представителите на местната управа въпроси бяха много и от различен характер. Повечето от тях обаче бяха свързани с благоустрояванeто на околоблоковите пространства и градинки, поставянето на нови плочници и подмяна на старите, с преасфалтирането на улици и междублоковите пространства. Данъкоплатците поставиха проблемите и с откраднати капаци на шахтите, поискаха повече пейки в зелените площи, настояваха за ограничаване популацията на бездомните кучета. Коментираха се и въпроси, свързани с паракингите и сината зона. За пореден път беше повдигнат проблема със спазването на наредба 1, в частта й, касаеща спокойствието на гражданите в определен часови пояс и шумовия тормоз от заведенията и дискотеките, на който са подложени собственици на апартаменти в центъра на Перник. Представители на местната власт и граждани обсъждаха почистването на коритото на река Струма, освежаването на фасадите на блоковете.
 
Градоначалникът Росица Янакиева припомни, че сред най-големите проекти, касаещи обновяването на центъра на областния град, са тези за ремонта на театъра, благоустрояването на централния градски парк и свързването му с велоалея по протежението на Струма с парка в Изток и естествено - превръщането на крепостта «Кракра» в център за отдих и туризъм.
 
От името на лявата група съветници в пернишкия минипарламент д-р Алексиев напомни, че освен тези регулярни срещи, провеждани с жители на община Перник по квартали и села, всеки понеделник, от 11 часа в централата на ОбС на БСП на «Радомир» 1 има отворена приемна на общинските съветници на БСП и коалиция. Там също могат да бъдат поставяни въпроси, свързани с подобряването на живота в Пернишко./ Съперник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.