iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Правят протест срещу насилието над животни

Правят протест срещу насилието над животни

Около 50 000 подписа са събрани в електронната подписка срещу жестокостта към животните.
 
Инициативата е на група във Фейсбук, като повода е жестокото отношение към кучето Мима. Митинги ще се проведат и в Пловдив, Русе, Перник, Благоевград.
 
"Основната ни цел, около която се обединяваме е, че искаме да не виждаме подобни зверства като това над кучето Мима. Това може да бъде постигнато само с промяна в Наказателния кодекс и заработване както трябва на Закона за защита на животните", обясни Цветанова.
 
По думите й, цел на членовете на групата във Фейсбук е да се събере подписка, която върви в електронен вид и във всички окръжни градове с искане за инкриминиране на особената жестокост към животни.
 
"Нашата цел е, тъй като сме едно огромно и спонтанно събрано мнозинство зад една единствена идея - цяло чудо за България, да продължаваме със събирането на подписката в цялата страна до края на май. Определили сме хора, които да се занимават с подписката, за да можем да я внесем в парламента, за да имаме основание да искаме да си свършат работата тези хора", каза Цветанова.
 
50 000 са подписите, които са събрани в електронния вариант, но подписката тече и в отделните градове, така че още не е ясен точния брой на подкрепилите инициативата. Очакванията на Цветанова са след днешния митинг да започнат да събират по точна и коректна база данни. Тя уточни, че организаторите не се познават лично и комуникират основно чрез интернет.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.