iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Митьо Очите оправдан за боя с Драгановеца

Митьо Очите оправдан за боя с Драгановеца

Димитър Желязков - Митьо Очите излезе чист от скандал с пернишки бос в затворническото общежитие в Казичене миналото лято.
 
Очите бе обвинен, че е пребил Стоян Кръстев-Драгановеца на плаца. За негов съучастник бе сочен Новак Хубенов. Делото обаче приключи с провал за прокуратурата. В 19,30 ч в четвъртък 110-и състав на Софийския районен съд обяви Желязков и Хубенов за невинни. Очите е оправдан по обвинението, че по хулигански подбуди е нанесъл лека телесна повреда на Драгановеца.
 
Несебърският бос обаче има стара присъда като тартор на група за разпространение на дрога от 4,5 г. затвор. През 2009 г. той изтърпяваше наказанието си в Казичене, но след свадата с перничанина бе преместен в Белене. Желязков и Драгановеца, който лежал за оръжие и дрога, влезли в пререкания на 6 август м.г. Свадата станала във фитнес зала на общежитието, но боят се пренесъл на плаца.
 
Мотивите на съда за оправдателната присъда ще бъдат обявени до месец. Вероятно е надделяла версията, че скандалът не е предизвикан от Очите. Твърдеше се, че Драгановеца го обидил и ударил по устата. Прокуратурата може да внесе протест срещу оправдателната присъда.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.