iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Общината олекна със 100 бона от плячкосани шахти

Община Перник олекна със 100 бона от отмъкнати капаци на улични шахти по време на празниците, оплакаха се кметове на населени места пред местната управа, съобщава в-к "Вяра". Проблемът е масов и засега е наразрешим.
 
След почивните дни необе-зопасени дупки зеят в кв. „Църква" и селата Рударци, Кладница и Драгичево. Вдигат железните капаци, носят ги в пунктовете за вторични суровини и незабавно ги режат на парчета, за да не ги залови полицията, твърди кметът на „Църква" Румен Петров. Управникът е издал заповед за незабавна проверка на пунктовете за старо желязо на територията на кметството и поиска съдействие от полицията. Пет метални капака са изчезнали от новостроящата се канализация в кв. „Калкас" само половин час след като бяха поставени, заяви кметът Надка Павлова. В момента те са заменени с пластмасови.
 
Един метален капак тежи около 50 кила. За него апашите взимат между 20 и 25 лева. Пет пъти по-голяма сума обаче е нужна, за да се подмени задигнатото съоръжение с ново.
 
Управниците алармираха, че крадците „железари" се насочват и към контрейнерите за смет. В някои от селата вече са изчезнали доста от „бобрите".

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.