iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Инвалидите се възползват от преференцията за "синя зона"

Почти всички правоимащи хора с увреждания в областта са се възползвали от възможността и са получили своите стикери за паркиране в "Синя зона", информира председателят на Съюза на инвалидите в Перник Георги Георгиев. В много кратки срокове хората, които имат право на тези карти дойдоха да си ги вземат, обясни той.
 
Автомобилите с поставен на предното стъкло карта знак "Инвалид", превозващи или управлявани от инвалиди, могат да паркират в синя зона без заплащане и с неограничено времетраене. На територията на общината в откритите паркинг зони с режим на кратковременно платено паркиране "Синя зона" се осигуряват определен брой фиксирани и обозначени места за преференциално паркиране на превозни средства, превозващи хора с увреждания.
 
Местата за паркиране по тази точка са с осигурен възможно най-добър достъп от входовете и подходите към тях и се обозначават с пътен знак Д21 "хора с увреждания" и с пътна маркировка с изобразен международен символ "Инвалиди".
 
Картите на правоимащите лица, легитмирани и удостоверяващи правото на преференциално паркиране на територията на община Перник се издават в Съюза на инвалидите, който се намира на улица "Радомир" 1.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.