iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Езиковата гимназия с филмова премиера

Ученически филм ще бъде представен премиерно идната седмица в ГПЧЕ "Симеон Радев", съобщи от училищния пресцентър Йоана Борисова.
 
Филмовият очерк е посветен на рок групата на гимназистите с ръководител Дарин Бърнев, който е преподавател по музика в Езиковата. Филмовият проект е реализиран от младия режисьор Десислав Атанасов, който е дванадесетокласник в школото. Сред съучениците, учителите и ценителите на филмовото изкуство той е популярен с филма си "Сънно съзнание".
Настоящата продукция е онагледен разказ за зараждането на рок групата "Бандата на Бърнев", както и за репертоара на изпълнителите, спечелили сърцата на меломаните с великолепните си кавъри на популярни рок балади от недалечното минало.
 
Харесвам това, което моите съученици правят. Смятам, че трябва да има повече млади хора като тях, които се занимават с изкуство, сподели младият режисьор. Филмът е създаден със съдействието и на преподавателката по философия в училището Мариета Атанасова. Премиерното му представяне ще бъде в часовете на класния ръководител идната седмица.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.