iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Утре започват зоналните състезания за ученици

Днес се откриват зоналните състезания на националните ученически игри. Перник ще домакинства на мачовете по баскетбол за момичета и момчета от пети до седми клас и по волейбол в същата категория.
 
Тук ще се изиграят и срещите на юношите и девойките от единадесети и дванадесети клас, както и състезанията по тенис на маса за момичета и момчета от пети до седми клас.
 
Стартът на зоналните ученически игри в Перник ще бъде даден в зала Миньор. Организатори са МОН и това на спорта, както и българската асоциация за спорт за ученици. Кирил Симеонов, експерт в регионалния инспекторат по образованието каза, че в ученическите игри са застъпени 8 вида спорт. Перник няма представители единствено в хандбала. Има спортове, в които сме традиционно силни, печелили сме шампионски титли и храним очаквания за нови такива.
 
Тази година при провеждането на игрите ще действат някои нови правила.
 
Симеонов изрази съжаление и от това, че плуването е извадено от групата ученически спортове. Експертът по физическо възпитание подчерта, че Перник е готов да бъде един успешен домакин на зоните както по отношение на спортната база, така и в битов аспект.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.